Menu

  • ANA SAYFA
  • G.K.'NİN KALEMİNDEN
  • BÜŞRA ŞÜKRAN'IN KALEMİNDEN
  • ANLATIMLI DİKİŞ
  • YOU TUBE'DA BİZ

    7 Ağustos 2014 Perşembe

    KIYASLAMA BENİ SEVDİĞİM!


    -Senle bir doğum yapan Ayşe Hanıma bak incecik oldu, sen daha bir gram veremedin onu örnek alsan ya biraz.

    -Komşumuz Gülten Hanım, ne güzel açmış o su böreğini onun kadar güzel börek yemedim.

    -Kız kardeşinin evine ne zaman gitsek derli toplu, bir damla toz yok, nasıl evi bu kadar düzenli oluyor, sorda bir öğren.

    -İş yerindeki Gürkan Bey'in pek bir maharetli karısı var, kadın hem çalışıyor, hemde hamur işinden, böreğinden geri kalmıyor. Ne şanslı kocalar var.

    -Dün kitapçıda bir karı koca gördüm, kadın kocasına 10-15 kitap aldırdı ve bir ayda bitirecekmiş bunları. Ne kadınlar var kimisi televizyon başından kalkmaz kimisi kitap kurdu, bize böylesi denk gelmedi.

    -Hatice Hanım'ı gördüm kızıyla az önce, kadın kızıyla arkadaş gibi, çok mutlu gözüküyorlardı.Siz hiç Tuğba ile öyle olamadınız. Hatice Hanım'la biraz vakit geçirsen diyorum, belki sanada bulaşır bir şeyler.

    -Ah anneciğim bir gün babamı ütüsüz pantolonla işe göndermedin, elleri öpülesi kadınsın. Ne kocalar var, ütülü pantolona hasret ömürleri geçiyor.

    -Allah'ım en son sinemada izlediğimiz kadın neydi öyle, tek kelimeyle afet. Bakımlı, hoş, göz alıcı hemde evinde bile. Ayrıca sevdiği adama karşıda hiç de dırdırcı değildi, ne kadar anlayışlı ne kadar yumuşaktı. Özendim adama yemin ederim. Yine onun filmine gidelim.
    Bu kıyaslamaları yapan kocaya karşı anlayışlı olabilecek kadın sanırım dünya üzerinde yoktur.
    Haksız değilim, değil mi hanımlar?
    Ne dehşet verici söylemler bunlar ve yaralayıcı.

    Kilolarınız  kıyaslanıyor biriyle,  kıyaslandığınız  kadının yüzüne bir daha bakmazsınız. Çok sevdiğiniz biri bile olsa mesafeli olursunuz. Peki siz kocanızı, komşunun kocasının her hangi bir özelliğiyle kıyasladığında kocanız ne hisseder, düşündünüz mü hiç?

    Kocanızın annesinin maharetleriyle başa çıkamıyorsunuz, çünkü kocanız her fırsatta annesiyle kıyaslıyor sizi. Dünyanın en tatlı kayınvalideside olsa kayınvalideniz, onla yakın olabilir misiniz? Peki siz babanızla kocanızı kıyasladığınız da o ne hisseder? Belki de bu yüzden kocanız ailenize karşı bu kadar mesafeli?

    Yaptığınız yemeği kıyaslıyor kocanız herhangi bir kadının yemeğiyle. İçinizden geçirdiğiniz yada dilinizden döktüğünüz ''zıkkım ye, sana yemek yapanda kabahat, bir daha bekle ben sana yaparım  bu yemekten, artık rüyanda zor görürsün sen o yemeği '' serzenişlerinden hiç bahsetmiyorum bile ne hissedersiniz?
    Peki, siz kocanızın yaptığı yada yapamadığı bir işi el alemin adamıyla kıyasladığında kocanız ne hisseder?

    Anneliğinizi herhangi birinin anneliğiyle kıyaslasa kocanız, acımaz mı yüreğiniz?
    Peki, siz neden onun babalığını falancanın babalığıyla kıyaslıyorsunuz? Onun yürek taşıdığını unuttunuz mu yoksa?

    Sizi kardeşinizin bir özelliğiyle kıyaslasa kocanız, çok sevdiğiniz kardeşinizle bile daha seyrek görüşmeye ya da bir şekilde onları bir araya getirmemeye çalışmaz mısınız? Peki siz neden kocanızı kardeşinin işiyle, tutumlarıyla yada herhangi bir şeyiyle kıyaslayıp, biraz kardeşin gibi ol demekten kendinizi alamıyorsunuz? Kardeşini, canını kıskanan biri yapıyorsunuz onu.

    Bütün gün televizyon başından kalkmadığınızı, kendinizi geliştirmek için hiç bir şey yapmadığınızı söylüyor kocanız hemde sizi kıyaslayarak, nasıl hissedersiniz? Kötü mü? Peki siz aynısını yaptığınız zaman o ne hisseder?

    Dizideki veya bir filmdeki herhangi bir kadının güzelliğiyle, işvesiyle, cilvesiyle kıyaslıyor sizi kocanız, o kadın sizin evde yasaklı listesinde olmaz mı? Ya da herhangi bir şekilde karşılaşsanız kocanızın beğendiği ve bunu açıkça dile getirdiği oyuncu kadınla,  onu boğmak hiç aklınızdan geçmez mi?
    Ama siz, sevdiğiniz dizideki adamın romantikliğiyle her zaman kocanızı kıyaslıyorsunuz. Sevdiğiniz oyuncu/sahte kişilik ekrana çıktığında ağzınız açık onu seyre dalıyorsunuz, ne adam be diyebiliyorsunuz. Kocanız bunu yapmaya cür'et etse, katlanabilir misiniz buna? Rakip olarak görmez misiniz, ya da kıskanmaz mısınız o hayali kişiliği?

    Genel manada evliliklerde 'kıyaslama' eylemini hemcinslerim yapıyor.
    Ama bunu yapan beyefendiler de muhakkak vardır, kadınlar kadar olmasa da vardır. Sözüm bu eylemi yapan herkese...
    Yuvanızda sevgi, muhabbet, huzur ve mutlu bir birliktelik istiyorsanız bu tutumunuzdan derhal vazgeçin.
    Karşınızdaki eşinizin sevgisini kaybetmeyi yada boşanmayı göze alabiliyorsanız bu eyleminize devam edebilirsiniz.
    Eşinizin yanlış bulduğunuz davranışlarını 'kıyaslama' yoluyla düzeltemezsiniz, aksine evliliğinizi bu tutumunuzla çıkmazlara süreklersiniz.

    Anlayışınızla, şefkatinizle ve sevginizle yaklaşmanız, sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacak anahtarlardır, kıyaslama değil!

    Gülşah D.

    3 yorum:

    1. ne güzel dökmüşsün kaleme ....

      her kelimen ayrı bir anlam ifade ediyor...

      YanıtlaSil
    2. Ne güzel dile getirmişsin. ellerine sağlık.
      daha önceki yazını da okumuştum.
      Neydi o ilk okul zamanlarımızda mahalle arkadaşlar ile çok sıkı dost olabilecekken kıyas yüzünden birbirimize (bilmeden) düşman edildiğimiz o günler...
      keşke ders alabilsek o günlerden...
      ve bari eşler yapmasa, değil mi. bende yapmayayım o da yapmasın...

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kıyasın her türlüsü zarar, hele eşler arasındaki en vahimlerinden biri.
        Güzel yorumun çok memnun etti..:)

        Sil

    HERKES YORUM YAPABİLİR.
    Siteniz veya bloğunuz yoksa, profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın, AD yazan kısma adınızı yazın, URL kısmını doldurmasanız da olur, yorumunuzu yazıp,

    " YAYINLA "

    yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir.

    Fikirlerinizi paylaşıp bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...